Jels Roklub: Flere unge – flere både – flere penge – Sydbank var gavmild
Antallet af ungdomsroere i Jels Roklub er vokset betragteligt i løbet af det seneste års tid, hvilket er dejligt for såvel de unge, som for Jels Roklub. De unge har et godt sammenhold, kammeratskab og hygge omkring roning, træning, frisk luft og masser af motion – og de tager meget gerne imod flere, nye rokammerater. Men med de flere roere følger også behovet for flere både, og gerne nyere både. Ungdomsroeren Anette har derfor søgt midler til indkøb af en ny letvægtsdobbeltsculler hos Sydbank Vejen. Den nuværende letvægtsdobbeltsculler er 30 år gammel, meget tung samt utidssvarende. Der er derfor et stort ønske om en ekstra, men også en lettere og mere moderne dobbeltsculler.
Til roernes store glæde var Sydbank gavmild, og filialchef Lisbeth Kjær, Vejen, var derfor på besøg hos ni friske roere torsdag den 8. marts 2018 for at overrække 15.000 kroner. Pengene luner rigtig godt på vejen mod en ny båd, men der er dog endnu et stykke vej til de i alt 56.000 kroner, som drømmebåden koster. Andre ansøgninger er sendt, og svar ventes med spænding.
Hovedparten af klubbens unge roere har vinteren igennem mødtes 1-2 gange om ugen til indendørs træning i ergometer samt skadesforebyggende træning – og sjov og spas. Hver måned roer de konkurrence mod andre unge hold i Skandinavien, ”8’er Grand Prix”, hvor tiderne for de forskellige konkurrencer afleveres via en hjemmeside. Jels roerne håber naturligvis at klare sig lige så godt, som de gjorde sidste år. En håndfuld af de unge skal til Vejle Roklub onsdag den 14. marts til en venskabelig dyst i ergometer mod andre ro-klubber i området, og eftersom Jels Roklub er de eneste, der kan stille med et ungt hold, så håber de naturligvis at gøre en flot figur.
De unge venter utålmodigt på, at isen smelter på Jels Nedersø, så der kan komme både på vandet, og de kan begynde at træne udendørs. Det er immervæk noget mere spændende at ro i en rigtig båd og få vind i håret, end det er at sidde inde i et lokale og trække i et håndtag. Men formen er holdt godt ved lige i løbet af vinteren, hvilket gerne skulle give afkast, når der er Haderslev Regatta i juni.
Er du interesseret i roning, så holder Jels Roklub åbent hus onsdag den 18. april fra klokken 17.00-20.00. Her er det muligt at prøve at ro en tur, se klubben og tale med såvel instruktører som andre medlemmer. Instruktion foregår i to weekender, og man kan vælge mellem 21.-22. april, 5. og 6. maj samt 12. og 13. maj. For at blive medlem af roklubben skal man være fyldt 12 år samt kunne svømme 300 meter.