fireklover   jels roklub farvand 1    fireklover

Historie og fakta

Jels Roklub blev stiftet i 1976, og har siden haft til huse på adressen Jels Søvej 5 A i Jels. Her ligger det gamle klubhus næsten skjult fra vejen af høje, gamle træer.

I 2008 begyndte vi at arbejde for at få et nyt klubhus, idet det gamle er utidssvarende og ofte udsat for oversvømmelser i efterår og vinter, når vandstanden i søen er høj. Vi påregner, at vi enten i efteråret 2013 eller i foråret 2014 kan rykke ind i helt nye og tidssvarende omgivelser. – Der bliver bygget et nyt klubhus på den nuværende parkeringsplads (for at slippe for oversvømmelser). Huset får navnet SØFORENINGERNES HUS. Det vil indeholde bådhal til alt vort materiel, klublokale, træningslokale, omklædningsfaciliteter, bad, toiletter o.m.a. Huset kommer også til at indeholde lokaler til andre klubber/foreninger, der har relationer til søen.

Roklubben har i dag (oktober 2012) ca. 70 aktive medlemmer, der i sommerhalvåret tilbringer mange dejlige timer på vandet på Jels Søerne, ligesom der arrangeres ture til andre farvande.

Klubben råder over et alsidigt materiel af inriggere, outriggere, gigs, scullers og kajakker, hvilket gør, at medlemmerne stort set altid kan få deres ønske om at komme en tur på vandet opfyldt.

I vinterhalvåret roes der også vinterroning, hvor man  holder sig til vore to vinterreglementer for henholdsvis robåde og kajakker, ligesom der arrangeres træning og spinning i vore ergometre (romaskiner). Denne aktivitet vil blive endnu mere attraktiv, når vi i den nye bygning får et træningslokale med panoramaudsigt over Nedersøen.

Alle er velkomne som medlemmer, og medlemmerne oplever ikke kun, at de får god motion og frisk luft. De får også socialt samvær og gode kammerater.

03.12.2013

Så blev så at sige hele det "gamle" klubhus tømt for inventar og alt blev fragtet til Aksel Jensen for opbevaring til det nye kunne tages i brug.

04.jan. 2014 blev "STORE FLYTTEDAG".

kl.10.00 gik aktionen i gang med ca. 20 fremmødte for at få alt flyttet fra de "2 gamle" bådhaller til det nye - vejret var som bestilet til det - og efter ca. 2 timers "muskelforbrug" og vandring frem og tilbage så kunne man nyde en sandwich - vædskeopfyldning - og kaffe - så nu må alt stå og hygge sig her og nyde de nye omgivelser til den nye 2014 sæson starter - samtidig fortalte Søren Winsløw lidt om hvordan byggeriet som sådan udviklede sig hen imod hvor alt står klar til indvielse --  men det er ikke lige efter den førstkommende 1.

20.jan.2014 begyndte nedrivningen af det "gamle klubhus og bådhal".

02.febr. 2014 så er "det gamle klubhus" så at sige jævnet med jorden.